Gyengénlátóknak A fenntartható
Várpalotáért

Levegőt, tisztán!

Interaktív kiállítás a Thury Várban
Látogatható 2013. március 5—10. (kedd—vasárnap)

A tavaly decemberben sikeresen megrendezett, a hulladékkezeléssel foglalkozó, interaktív kiállítás után Várpalota lakosai egy újabb rendezvényen fejleszthetik tovább környzettudatos módszereiket. A márciusi kiállítás középpontjában a levegő és a víz védelme áll.

A klímaváltozás korában a levegő védelme globálisan is kiemelkedő jelentőségű, Várpalotán azonban – ahol az elmúlt években több szmogriadót is el kellett rendelni – különösen az. A város kedvezőtlen földrajzi fekvése következtében a téli a időszakban gyakran reked meg a levegő, s ha a széljárás hiánya magas szennyezőgáz-kibocsatással találkozik, az igen egészségtelen és környezetromboló eredményhez vezet. Mivel egyelőre nem tudunk hegyeket mozgatni és medencéket megemelni, nekünk, embereknek kell változtatnunk a hozzáállásunkon, ha egészséges levegőt akarunk lélegezni.

A vízvédelem kérdései már az erőforrásainkkal való takarékoskodás témájához vezet minket. Földünkön egyre több ember él, így a vízzel mint a levegő után a második legfontosabb „létszükségleti cikkünkkel” odafigyelve, óvatosan kell bánnunk. Ehhez számos ötletet kaphat, aki ellátogat a rendezvényre, ahol nincs korhatár – a kis ovistól a nyugdíjasig bárki tanulhat majd valamit arról, hogyan vigyázhat még jobban a környezetére.

Helyszín
Thury Vár – Várpalota, Hunyadi M. tér 1., 8100

Látogatható
2013. március 5—10. (kedd—vasárnap)

Nyitva tartás
kedd 12:00–18:00
szerda–péntek 10:00–18.00
szombat–vasárnap 9:00–18:00

Egyedi programok

szombat
14:00–16:00 Előadások légszennyezés és vízvédelem témakörben
vasárnap
14:00 - 17:00 Filmvetítés légszennyezés és vízvédelem témakörben